بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه (Nigella Sativa) بر یادگیری وحافظه فضایی در موش صحرایی نر بالغ

نویسندگان

1 دانشگاه جهرم

2 دانشگاه کازرون

چکیده

تاثیر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه (Nigella Sativa) بر یادگیری وحافظه فضایی در موش صحرایی نر بالغ
چکیده
مقدمه: حافظه و نقش کلیدی آن در یادگیری از دیر باز مورد توجه انسانها بوده است، به طوری که انسانها همواره در پی راههایی بودهاند که باعث تقویت حافظه شده و از کاهش و نقص آن جلو گیری کنند در این تحقیق اثر عصاره هیدروالکلی سیاه دانه بر یادگیری وحافظه در موش صحرایی نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
روش کار: این مطالعه از نوع تجربی بوده است. برای این منظور 40سر موش‌های صحرایی نر بالغ با محدوده وزنی 220-180 گرم به 5گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه های شاهد،کنترل( گروه کنترل هیچ ماده ای دریافت نکرد ،گروه شاهد 1/.0میلی لیتر سرم فیزیولوژی به صورت گاواژ ، تجویز شد). و گروه های تجربی1،2و3 روزانه دوزهای ،100، 200و 400 میلی گرم بر کیلو گرم وزن بدن عصاره هیدروالکلی سیاه دانه به مدت 17 روز دریافت کردند و پس از گذشت12 روز از دریافت عصاره آموزش شروع شده و همزمان با آموزش عمل تجویز عصاره انجام شد و در روز 18 بدون تجویز عصاره تست حافظه از حیوانات با استفاده از ماز بارنز انجام شد.در این مطالعه مدت زمان تاخیری در رسیدن به هدف وتعداد خطا مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در گروههای تحت تجویز عصاره سیاه دانه نسبت به گروههای کنترل وشاهد به طور قابل توجهی یادگیری و حافظه فضایی افزایش یافت.. (05/0P < )
نتیجه گیری: نتایج نشان داده که تجویز عصاره هیدروالکلی سیاه دانه دانه به دلیل داشتن اسید اولئیک و لینولئیک اسید وترکیبات انتی اکسیدانی باعث افزایش حافظه فضای و یادگیری شده است.
کلمات کلیدی: سیاه دانه ،حافظه فضایی،یادگیری،عصاره هیدروالکلی.،

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

The effect of nigella sativa extract on learning and spatial memory of adult male rats

نویسندگان [English]

  • zahra tamadonfard 1
  • lili sepehrara 2
  • habibolah jovhary 1

1

2

چکیده [English]

Introduction:
Humans have long noted the importance of memory in learning and have always sought the ways to improve memory and prevent its weaknesses. In the current study, the effect of Nigella sativa extract on learning and memory of adult male rats was investigated.
Materials and Methods:
In the current experimental study, 40 adult male rats weighing 180-220 g were divided into five groups of eight rates including experimental groups 1, 2 and 3, which were given daily doses of 100, 200 and 400 mg/kg per body weight extracts of Nigella sativa for 17 days, control group (0.1 ml normal saline gavage) and negative control group (received no substance). The extract was administered 12 days before training and continued throughout the training. On the eighteenth day of the administration of the extract, the memory test was conducted by Barnes maze and latency to reach the target and the number of errors was measured.
Results:
The results showed that learning and spatial memory in groups that receive Nigella sativa extract significantly increased (P < 0.05) compared to the control and negative control groups.
Conclusions:
The results suggest that the administration of Nigella sativa extract can enhance spatial memory and learning due to oleic acid, linoleic acid and antioxidant compounds.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Nigella sativa
  • Memory
  • learning
  • Extract