بررسی اثرات محافظتی عصاره دانه های جو و یولاف بر تعدادی از پارامترهای خونی (HDL، کلسترول و تری‎گلیسرید) در موش صحرایی نر تغذیه شونده با رژیم غذایی پرچرب

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد

2 دانشگاه علوم پزشکی جهرم

چکیده

چکیده
مقدمه:نقش گیاهان در کاهش چربی‎های خون و در نتیجه کاهش احتمال بروز بیماری‎های قلبی- عروقی شناخته شده است. مهمترین هدف پژوهش حاضر مطالعه تاثیر عصاره دانههای جو و یولاف بر فاکتور های خونی و آترواسکلروز در موش های بالغ می‎باشد.
روش کار:در این تحقیق از 50 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار با وزن تقریبی 20± 300 گرم از خانه حیوانات شهرستان جهرم خریداری گردید. سپس به 5 گروه 10 تایی، شامل گروه کنترل (بدون دریافت هیچ مادهای)، گروه شاهد ( 1% وزن غذای مصرفی کلسترول)، تجربی 1 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره جو با دوزmg/kg. BW 125)،تجربی 2 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره یولاف با دوزmg/kg. BW125 )،تجربی 3 (روزانه 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و همچنین عصاره جو به همراه عصاره یولاف هر کدام با دوزmg/kg. BW5/62) دریافت کردند. سپس در پایان آزمایش از حیوانات خونگیری به عمل امد و فاکتورهای HDL، کلسترل تام، تریگلیسرید مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: غلظت HDL در تمامی گروههای تجربی کاهش معناداری را نسبت به گروه کنترل از خود نشان داد. میزان کلسترول در گروه تجربی که عصاره جو و یولاف را همزمان دریافت کردهاند دارای کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل میباشد (05/0>P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بالا در پژوهش حاضر می توان چنین بیان کرد که عصاره جو و یولاف به طور همزمان باعث کاهش چربی خون و فاکتورهای خونی کلسترول میگردد بنابراین استفاده همزمان از عصاره توصیه می گردد. همچنین عصاره جو دارای اثرات مفیدتری نسبت به عصاره یولاف در کاهش فاکتورهای چربی خون میباشد.

کلیدواژه‌ها

عنوان مقاله [English]

Studying protective effects of oats and barley extract on some blood parameters (HDL, cholesterol and triglycerides) in rats fed high-fat diet

نویسندگان [English]

  • abotaleb arshadi 1
  • Ebrahim Talebi 1
  • Yaaghob Taheri 1
  • Hossein Kargar 2

1

2

چکیده [English]

Abstract:
Introduction: The role of plants in reducing blood fats and thus reduction the risk of heart-coronary disease is known. The main aim of this study is effect of oats and barley extract on blood factors and atherosclerosis in adult rats.
Methods: In this study, 50 female Wistar rats weighing approximately 300±20 gram were purchased from Animal House of Jahrom. Then, they are divided into 5 groups with 10 rats including control group (without any receiving any sustenance), instance group (1% weight of food is cholesterol), Experimental 1 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also barley extract with BW dosage, 125mg/kg), Experimental 2 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also oat extract with BW dosage, 125mg/kg), Experimental 3 group (daily 1% weight of food is cholesterol and also barley extract and oat extract each with BW dosage, 62.5mg/kg). Then, at the end of the experiment, the animals were bled and HDL, total cholesterol, triglycerides were studied.
Results: The results show that HDL concentration in all experimental groups had significant decrease compared to the control group. Cholesterol levels in the experimental group received the extract of barley and oats simultaneously, had significant reduction compared to the control group (P < 0.05).
Conclusion: According to above results of this study, it can be stated that barley and oat extract simultaneously cause reduction of blood fats and cholesterol, so simultaneous use of these extracts is recommended. Also, barley extract has more useful effect than oat extract in reduction of blood fats.

کلیدواژه‌ها [English]

  • barley
  • Oat
  • HDL
  • Cholesterol
  • Triglycerides
  • Rat