ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی کلاله و سافرانول گیاه زعفران بر روی رشد کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا دابلینینسیس در شرایط آزمایشگاهی
|
مریم رودباری، شهلا رودبار محمدی*، منیره حاجی مرادی، مجتبی تقی زاده ارمکی، فاطمه قاسمی سخا، محمود وحیدی |
وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی |
|
چکیده: (4169 مشاهده) |
مقدمه : گونههای کاندیدا قارچهای فرصت طلبی هستند که دربیماران با نقص ایمنی، بیماریهای قارچی مهاجم را سبب میشوند. زعفران گیاهی بااثرات درمانی متعدد از قبیل فعالیت ضد قارچی مطرح است. دراین تحقیق اثرات ضد قارچی عصاره الکلی و سافرانول گیاه زعفران بر رشد کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس ارزیابی شد.
مواد و روش کار: عصاره الکلی وسافرانول زعفران باروش میکرودایلوشن برروی کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس اثر داده شد. بدین منظور غلظتهای 500 و250و125و... میلکروگرم درمیلی لیتر ازعصاره الکلی زعفران وغلظتهای25و12و25/6 میکروگرم درمیلی لیتر ازسافرانول تهیه و بر تعداد مشخصی از دوگونه کاندیدا اثر داده شد. تست حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC )و حداقل غلظت کشندگی (MFC )درمحیط سابورو ارزیابی شد.
یافته ها: میزان حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره الکلی کلاله زعفران برای کاندیدا آلبیکنس 250 میکروگرم در میلی لیتر و برای کاندیدا دابلینینسیس 125 میکروگرم درمیلی لیتر بود وMFC برای کاندیدا آلبیکنس 500 میکروگرم درمیلی لیتر وبرای کاندیدا دابلینینسیس125 میکروگرم درمیلی لیتر است. همچنین حداقل غلظت مهارکننده سافرانول زعفران برای کاندیدا آلبیکنس 5/12 میکروگرم درمیلی لیتر و برای کاندیدا دابلینینسیس 25/6 میکروگرم درمیلی لیتر بود.
بحث و نتیجه گیری : بنظر میرسد عصاره الکلی وسافرانول رشد دوگونه کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس را مهار میکنند، اما سافرانول اثرات ضدقارچی قویتری نسبت به عصاره زعفران داشته وکاندیدا دابلینینسیس نیز ازکاندیدا آلبیکنس حساستر است. بنابراین عصاره الکلی کلاله وسافرانول زعفران بعنوان مهار کننده های رشد کاندیدا دردرمان عفونتهای قارچی مطرحند. |
|
واژههای کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، عصاره الکلی کلاله و سافرانول زعفران، اثرات ضد قارچی |
|
متن کامل [PDF 1195 kb]
(1258 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر دریافت: 1395/3/19 | ویرایش نهایی: 1396/12/13 | پذیرش: 1395/3/19
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|