:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 32-23 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره متانولی میوه گیاه قره قاط (Vaccinum arctostaphylos L) بر میزان گلوکز، شاخص های زیستی اکسیداتیو، HDL وکلسترول در رت های دیابتی نر نژاد Wistar
مینا فیروزه، کهین شاهانی پور*
گروه بیوشیمی، دانشگاه ازاد اسلامی، واحد فلاورجان، اصفهان، ایران
چکیده:   (5191 مشاهده)

سابقه و هدف: گیاه قره قاط( (Vaccinium arctostaphylos L یکی از گیاهان دارویی است که  برای درمان دیابت استفاده می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات عصاره متانولی میوه گیاه قره قاط بر میزان گلوکز، شاخص های زیستی اکسیداتیو، HDL وکلسترول در رت های دیابتی نرنژاد ویستاراست.

 مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی،  تعداد 24  سر موش صحرایی نر نژاد ویستار،  در گروه های کنترل سالم ،کنترل دیابتی وگروه های دیابتی تیمار شده با عصاره متانولی با دوز هایmg/kgbw150وmg/kg bw 250 تقسیم شدند. تاثیر 30 روز تزریق درون صفاقی عصاره متانولی میوه قره قاط بر پارا مترهای بیوشیمیایی خون بعد از القاء دیابت در رت ها با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین به صورت تک دوز به میزانmg/kg/bw   60 مورد بررسی قرار گرفت.

یافته ها: مقایسه گروه های دیابتی تیمار با عصاره میوه گیاه قره قاط نشان داد که موثرترین غلظت در کاهش گلوکز ، افزایش HDL ، افزایش فعالیت پاراکسوناز،کاهش مالون دی آلدئید و کاهش وزن مربوط به عصاره متانولی با غلظت mg/kg250 وموثرترین غلظت عصاره در کاهش کلسترول و کاهش پروتئین کربونیل مربوط به عصاره متانولی با غلظتmg/kg 150 می باشد(۰5/۰>P).

نتیجه گیری:  این مطالعه نشان داد که  عصاره متانولی میوه گیاه قره قاط قادر به کاهش اثرات منفی دیابت بر بسیاری از فاکتور های بیوشیمیایی است وپس از بروز تغییرات ناشی از القاء دیابت می تواند این علائم را بهبود بخشد و نقش درمانی از خود نشان دهد.

واژه‌های کلیدی: Vaccinium arctostaphylos، دیابت، کلسترول، HDL، شاخص های اکسیداتیو
متن کامل [PDF 304 kb]   (2316 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1394/5/8 | ویرایش نهایی: 1396/3/23 | پذیرش: 1394/10/30



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها