تولید و انجماد جنین گاو در آزمایشگاه
|
حجت ا. . کریمی جشنی*، محمدحسین نصر اصفهانـــی، حسین ایمانی، محمد مردانی، حسین بهاروند |
دانشگاه علم پزشکی جهرم |
|
چکیده: (3585 مشاهده) |
لزوم کاربرد تکنولوژیهای جدید در زمینه شبیه سازی و تولید حیوانات ترانس ژنیک به منظور افزایش تولید دام ، تولید گونه های مقاوم به بیماریها و توان شیردهی بالا و تولید پروتئین های خاص با مصارف دارویی در کشور ما ، تلاش محققین را به انجام مطالعات بیشتر در این زمینه می طلبد . هدف از این تحقیق ، تولید آزمایشگاهی جنین گاو و انجماد آن به منظور فراهم نمودن مقدمات جهت انجام تحقیقات بعدی است.
مواد و روش ها :
پس از بلوغ و لقاح آزمایشگاهی تخمک، جنین ها در محیط SoF به مدت 8 روز در دمای 39 درجه سانتیگراد و 5% co2 در انکوباتور کشت داده شدند . سپس 200 عدد بلاستوسیست با کیفیت بالا مربوط به روزهای 7 و 8 انتخاب و با روش انجماد شیشه ای (40% اتیلن گلیکول ، 18% فایکل ،
3% مولارساکارز) منجمدشد. پس از ذوب، جنین ها به مدت 24 ساعت کشت داده شدند و میزان حیات آنها براساس جنین های متسع شده مورد ارزیابی قرار گرفت .
یافته ها :
75 % از تخمک ها لقاح یافته و وارد مرحله تقسیم شدند. 20% از تخمک های لقاح یافته تا مرحله بلاستوسیست پیش رفتند . 70% از بلاستوسیست های روز هفتم و 65 درصد از بلاستوسیست های روز هشتم پس از انجماد ـ ذوب، مجدداً متسع شدند. جهت بررسی نتایج از آزمون مجذور کای استفاده گردید .
گرچه میزان درصد حیات بلاستوسیست ها در روز هفتم پس از انجماد در مقایسه با روز هشتم بیشتر بود ولی از نظر آماری تفاوت بین آنها معنی دار نبود.
نتیجه گیری:
میزان درصد تخمک های لقاح یافته ، میزان درصد بلاستوسیست های رشد یافته و میزان حیات بلاستوسیست ها پس از انجماد با یافته های محققین سایر کشورها هماهنگی دارد |
|
واژههای کلیدی: بلاستوسیست ـ گاو ـ انجماد شیشه ای |
|
متن کامل [PDF 2217 kb]
(1110 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
سایر دریافت: 1395/4/26 | ویرایش نهایی: 1396/12/9 | پذیرش: 1395/4/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|