[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 1-7 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست گردو بر کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم در محیط آزمایشگاهی
حسن احمدوند ، علی خسروبیگی، غلامرضا شهسواری، فواد عبداله پور، شاهرخ باقری، مرضیه رشیدی پور
چکیده:   (8250 مشاهده)

چکیده: مقدمه: اکسیداسیون لیپیدها و از جمله لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) نقش مهمی در ایجاد آترواسکلروز دارد. بااستفاده از مواد آنتی-اکسیدان از قبیل ویتامین E و عصاره هیدروالکلی پوست گردو در جیره غذایی می‌توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری کرد و بدین ترتیب مانع ایجاد و پیشرفت آترواسکلروز شد. در مطالعه حاضر، اثرات عصاره هیدروالکلی پوست گردو بر اکسیداسیون LDL سرم ناشی از سولفات مس در محیط آزمایشگاهی بررسی می‌شود. روش کار: از افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی نمونه خون گرفته شد. سپس LDLسرم جدا شده گروه های کنترل، اکسید شده با مس و عصاره هیدروالکلی پوست گردو با غلظت های 2/0، 2 و 20 میکروگرم بر میلی‌لیتر مطالعه شدند. برای بررسی اکسیداسیون LDL، مقدار دی‌ان‌های کونجوگه، زمان تاخیری ((Lag time و مالون‌دی‌آلدئید (MDA) حاصل اندازه‌گیری و اثرات غلظت‌های مختلف عصاره هیدروالکلی پوست گردو بر مهار اکسیداسیون LDL سرم در حضور مس بررسی شد. یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد عصاره هیدروالکلی پوست گردو باعث کاهش اکسیداسیون LDLسرم می شود، به طوری که زمان تاخیری در غلظت‌های عصاره 2/0، 2 و 20 میکروگرم بر میلی‌لیتر به ترتیب 87، 178 و 202 درصد می‌باشد. به عبارت دیگر، اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست گردو بر اکسیداسیون LDL با غلظت عصاره متناسب است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج نشان می دهد عصاره هیدروالکلی پوست گردو از اکسیداسیون LDL جلوگیری می‌کند. چنین ترکیبی ممکن است اثرات مشابهی نیز در موجودات زنده داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: گردو، LDL، محیط آزمایشگاهی
متن کامل [PDF 385 kb]   (889 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۴/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۴/۳۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadvand H, khosrobaigei A, Shahsavari G, Abdolahpour F, Bagheri S, Rashidi pour M. The inhibitory effects of Walnut (Juglansregia L.) huskhydroalcoholic extract on LDL oxidation in vitro. jjums. 2011; 9 (3) :1-7
URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-163-fa.html
احمدوند حسن، خسروبیگی علی، شهسواری غلامرضا، عبداله پور فواد، باقری شاهرخ، رشیدی پور مرضیه. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست گردو بر کاهش اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی کم در محیط آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (جهرم). 1390; 9 (3) :1-7

URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-163-fa.html

دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی جهرم Journal of Jahrom University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 803 queries by yektaweb 3531