[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1391 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 26-32 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
محمدجواد حسین زاده عطار، حسین حاجیان فر ، احمد باهنر، کاظم محمد، سیدعلی کشاورز، محمدحسن انتظاری، غلامرضا عسکری
بخش تغذیه، دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، واحد بین‌الملل، کیش، ایران
چکیده:   (11960 مشاهده)
مقدمه: ویسفاتین، آدیپوسیتوکینی است که از بافت چربی ترشح می‌شود و می‌تواند روی بروز دیابت موثر باشد. امگا 3 باعث کاهش چربی‌ها و پیشگیری از مقاومت به انسولین می‌شود. در این مطالعه تأثیر مصرف امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین بررسی شده است. روش کار: تعداد 71 زن مبتلا به دیابت نوع 2 به دو گروه تحت درمان با کپسول امگا 3 و گروه کنترل تقسیم شدند. ابتدا از طریق پرسش نامه، اطلاعات مربوط به سن، قد، وزن، دور کمر، دور باسن اخذ شد و سپس نمونه خون آن‌ها گرفته شد. در مرحله بعد به مدت هشت هفته روی آزمودنی‌ها مداخله انجام و بار دیگر اطلاعات آن‌ها اخذ و نمونه خونشان گرفته شد. در نمونه خون گرفته شده فاکتورهای ویسفاتین، پروفایل‌های چربی (TG , HDL , LDL، کلسترول)، قند وHbA1c با کیت مخصوص اندازه‌گیری شد. داده‌های به دست آمده به وسیله نرم افزارSPSS نسخه 18 با استفاده از روش‌های آماری مناسب تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین سطح سرمی ویسفاتین قبل از مداخله در هر دو گروه تفاوت معنادار نداشت (14/0p=). بعد از مداخله، تفاوت میانگین در گروه درمان با کپسول امگا 3 معنادار بود (001/0P<)، در حالی که در گروه پلاسبو تفاوت مذکور معنادار نبود (05/0P<). همچنین میانگین اختلاف قبل و بعد سطح سرمی ویسفاتین در دو گروه تفاوت معنادار نشان داد (001/0P<). نتیجه گیری: امگا 3 می‌تواند روی غلظت سرمی ویسفاتین اثر داشته و باعث افزایش آن و همچنین سبب بهبود اثر انسولین در افراد دیابتی شود. از این رو با توجه به نتایج به دست آمده از این مطالعه و مطالعات دیگر و همچنین تشابه عملکردی ویسفاتین با انسولین توصیه می‌شود که امگا 3 به رژیم غذایی افراد در معرض خطر و افراد دیابتی‌ افزوده شود.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب امگا 3، ویسفاتین، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 381 kb]   (880 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseinzadeh Attar M, Hajianfar H, Bahonar A, Mohamad K, Keshavarz S, Entezari M et al . The effect of n-fatty acid (omega 3) on serum visfatin concentration in patients with type2 diabetes. jjums. 2012; 10 (1) :26-32
URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-79-fa.html
حسین زاده عطار محمدجواد، حاجیان فر حسین، باهنر احمد، محمد کاظم، کشاورز سیدعلی، انتظاری محمدحسن و همکاران.. اثر اسیدهای چرب امگا 3 بر غلظت سرمی ویسفاتین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس. 1391; 10 (1) :26-32

URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-79-fa.html

دوره 10، شماره 1 - ( 1-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی جهرم Journal of Jahrom University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 801 queries by yektaweb 3462