[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1388 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی کلاله و سافرانول گیاه زعفران بر روی رشد کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا دابلینینسیس در شرایط آزمایشگاهی
مریم رودباری، شهلا رودبار محمدی*، منیره حاجی مرادی، مجتبی تقی زاده ارمکی، فاطمه قاسمی سخا، محمود وحیدی
وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی
چکیده:   (4168 مشاهده)

مقدمه : گونه­های کاندیدا قارچهای فرصت طلبی هستند که دربیماران با نقص ایمنی، بیماریهای قارچی مهاجم را سبب می­شوند. زعفران گیاهی بااثرات درمانی متعدد از قبیل فعالیت ضد قارچی مطرح است. دراین تحقیق اثرات ضد قارچی عصاره الکلی و سافرانول گیاه زعفران بر رشد کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس ارزیابی شد.

مواد و روش کار: عصاره الکلی وسافرانول زعفران باروش میکرودایلوشن برروی کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس اثر داده شد. بدین منظور غلظتهای 500 و250و125و... میلکروگرم درمیلی لیتر ازعصاره الکلی زعفران وغلظتهای25و12و25/6 میکروگرم درمیلی لیتر ازسافرانول تهیه و بر تعداد مشخصی از دوگونه کاندیدا اثر داده شد. تست حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC )و حداقل غلظت کشندگی (MFC )درمحیط سابورو ارزیابی شد.

یافته ها: میزان حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره الکلی کلاله زعفران برای کاندیدا آلبیکنس 250 میکروگرم در میلی لیتر و برای کاندیدا دابلینینسیس 125 میکروگرم درمیلی لیتر بود وMFC برای کاندیدا آلبیکنس 500 میکروگرم درمیلی لیتر وبرای کاندیدا دابلینینسیس125 میکروگرم درمیلی لیتر  است. همچنین حداقل غلظت مهارکننده سافرانول زعفران برای کاندیدا آلبیکنس 5/12 میکروگرم درمیلی لیتر و برای کاندیدا دابلینینسیس 25/6 میکروگرم درمیلی لیتر بود.

بحث و نتیجه گیری : بنظر می­رسد عصاره الکلی وسافرانول رشد دوگونه کاندیدا آلبیکنس و دابلینینسیس را مهار میکنند، اما سافرانول اثرات ضدقارچی قویتری نسبت به عصاره زعفران داشته وکاندیدا دابلینینسیس نیز ازکاندیدا آلبیکنس حساستر است. بنابراین عصاره الکلی کلاله وسافرانول زعفران بعنوان مهار کننده های رشد کاندیدا دردرمان عفونتهای قارچی مطرحند. 

واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا دابلینینسیس، عصاره الکلی کلاله و سافرانول زعفران، اثرات ضد قارچی
متن کامل [PDF 1195 kb]   (1258 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1395/3/19 | ویرایش نهایی: 1396/12/13 | پذیرش: 1395/3/19
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roudbary M, Roudbar Mohammadi S, Hajimoradi M, Taghizadeh Armaki M, Fatemeh Ghasemi Sakha F, Vahidi M. Evaluation of antifungal activity of alcoholic extract and safranol of Crocus sativum on Candida albicans and Candida dubliniensis growth in vitro. jmj. 2009; 7 (3) :1-9
URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-754-fa.html

رودباری مریم، رودبار محمدی شهلا، حاجی مرادی منیره، تقی زاده ارمکی مجتبی، قاسمی سخا فاطمه، وحیدی محمود. ارزیابی فعالیت ضد قارچی عصاره الکلی کلاله و سافرانول گیاه زعفران بر روی رشد کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا دابلینینسیس در شرایط آزمایشگاهی . مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (جهرم). 1388; 7 (3) :9-1

URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-754-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی جهرم Journal of Jahrom University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4419