[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 1-6 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395.
محمد پوراحمدی ، ریحانه روحی جهرمی ، محسن فرهنگ زرگر ، بهاره رازقی حقیقی ، فرهاد مرادی، ذبیح اله فرجی
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
چکیده:   (668 مشاهده)
مقدمه: کمپیلوباکترها از شایع‌ترین باکتری‌های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می شوند. در میان مواد غذایی با منشاء حیوانی، حضورگونه‌های کمپیلوباکتر درگوشت طیور به وفور گزارش شده و مصرف گوشت نیم پز مهم‌ترین راه انتقال آلودگی به انسان است. این مطالعه باهدف شناسایی گونه‌های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395 انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی- مقطعی تعداد 328 قطعه از لاشه­های مرغ، به طور تصادفی در فصول زمستان و بهار 96-1395 از کشتارگاه های شهرستان جهرم انتخاب شدند. برای انتقال نمونه ها از محیط انتقالیCampy – Thio و برای شناسایی کمپیلوباکتر از محیط غنی کننده Exeter Broth و محیط انتخابی Agar Skirrow  و آزمایش های اختصاصی باکتریولوژی استفاده شد. داده ها با نرم افزارSPSS  نسخه 21 با استفاده از مقادیر فراوانی مطلق و درصد و همچنین آزمون مربع کای در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ها: از مجموع 328 نمونه مورد بررسی، 217 نمونه (2/66 درصد) آلودگی به انواع کمپیلوباکتر را نشان دادند که 146 نمونه (3/67 درصد) کمپیلوباکتر ژژونی و 71 نمونه (7/32 درصد) سایر گونه های کمپیلوباکتر بودند. همچنین 118 مورد آلودگی (72 درصد) مربوط به فصل بهار و 99 مورد آلودگی (4/60 درصد) مربوط به فصل زمستان بود. درصد فراوانی آلودگی کبد 3/79، سنگدان 5/69، قلب61 وگوشت مرغ 55 درصد بود.
بحث و نتیجه­گیری: با توجه به وجود آلودگی2/66  درصدی در لاشه‌های مرغ به خصوص کبد که منبع بالقوه عفونت های کمپیلوباکتریایی و از مخاطرات مهم بهداشتی است از یک سو، و معنادار شدن ارتباط درصد فراوانی آلودگی با فصول سال از سوی دیگر، اطلاع رسانی در خصوص عدم مصرف برخی قسمت‌های مرغ، ارائه آموزش روش‌های صحیح شستشو و پخت کامل مرغ  و احتیاط‌های لازم در فصول مختلف سال لازم به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: کمپیلوباکترژژونی، گوشت مرغ، جهرم
متن کامل [PDF 244 kb]   (82 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1398/4/17 | پذیرش: 1398/9/25 | انتشار: 1398/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

pourahmadi M, rouhijahromi R, Far hang Zargar M, Razeghi haghighi B, moradi F, faraji Z. Identification of Campylobacter species in Jahrom slaughterhouse chickens in 2016-17. jmj. 2019; 17 (3) :1-6
URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-1362-fa.html

پوراحمدی محمد، روحی جهرمی ریحانه، فرهنگ زرگر محسن، رازقی حقیقی بهاره، مرادی فرهاد، فرجی ذبیح اله. شناسایی گونه های کمپیلوباکتر در مرغ های کشتارگاه های جهرم در سال 96-1395.. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (جهرم). 1398; 17 (3) :1-6

URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-1362-fa.html



دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی جهرم Journal of Jahrom University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4162