[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 15-22 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل (Mespilus germanica) علیه برخی از باکتری‌های بیماری زای مواد غذایی
آقای معین صفری ، دکتر سلمان احمدی اسبچین ، خانم مریم کمالی
دانشگاه ایلام
چکیده:   (535 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه استفاده از ترکیبات طبیعی در صنعت مواد غذایی یکی از بحث­ های مهم در بیوتکنولوژی می­باشد. ازگیل یکی از گیاهانی است که اثرات درمانی آن از زمان های بسیار دور مورد توجه بوده است. هدف از این مطالعه تعیین اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی برگ درخت ازگیل علیه برخی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی، برگ تازه درخت ازگیل از روستای لالم جمع آوری شد. برای تهیه عصاره برگ ازگیل از روش سوکسله استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی از روش انتشار دیسک و برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی از روش رقیق کردن در محیط مایع استفاده گردید.  
یافته ها: بیشترین تاثیر ضدباکتریایی این عصاره برروی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با میانگین قطر هاله عدم رشد 83/31 میلیمتر مشاهده گردید. حداقل غلظت مهارکنندگی موثر بر روی تمامی باکتری ها به استثناء سودوموناس آئروژینوزا 5/62 میلی گرم بر میلی لیتر و حداقل غلظت کشندگی در محدوده 5/62 تا 500 میلی گرم بر میلی لیتر متغیر می باشد.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی برگ ازگیل بر روی هر دو گروه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بیماری زای موارد غذایی دارای اثر ضدباکتریایی مطلوبی می باشد، از این رو احتمالاً این عصاره میتواند به عنوان فرآورده گیاهی طبیعی بصورت یک ترکیب ضد میکروبی یا نگه دارنده برای مواد غذایی مدنظر قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: ضدباکتریایی، پاتوژن های مواد غذایی، روش انتشار در دیسک، ازگیل
متن کامل [PDF 796 kb]   (53 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروب شناسی
دریافت: 1398/1/28 | پذیرش: 1398/7/29 | انتشار: 1398/7/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safari M, Ahmady-Asbchin S, Kamali M. Antibacterial Effects of Methanolic Extract of Medlar (Mespilus Germanica) Leaves against Some of Foodborne Pathogenic Bacteria. jmj. 2019; 17 (2) :15-22
URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-1317-fa.html

صفری معین، احمدی اسبچین سلمان، کمالی مریم. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره متانولی برگ ازگیل (Mespilus germanica) علیه برخی از باکتری‌های بیماری زای مواد غذایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (جهرم). 1398; 17 (2) :15-22

URL: http://jmj.jums.ac.ir/article-1-1317-fa.html



دوره 17، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی جهرم Journal of Jahrom University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4148